Rakić obećao rekonstrukciju kuća bošnjačkim porodicama u opštini Istok

фото: Министарство за заједнице и повратак

фото: Министарство за заједнице и повратак


Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić donirao je povratničkim porodicama u selu Grebnik, kod Kline, pumpe za vodu.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić donirao je povratničkim porodicama u selu Grebnik, kod Kline, pumpe za vodu. Takođe, Rakić je sa zamenicom gradonačelnika Severne Mitrovice Adrianom Hodžić obišao bošnjačke porodice u opštini Istok, i obećao rekonstrukciju pet kuća.

Povratničke porodice, njih pet, u selu Grebnik, kod Kline, su danas dobile preko potrebne pumpe za vodu kako bi njihova domaćinstva mogla da koriste vodu iz bunara, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.

”Došao sam ne samo da vam donesem pumpe za vodu koje ste tražili, već i da vam kažem da sam ja lično i moji saradnici svakodnevno tu za vas, da zajedno nalazimo načine da u budućnosti stvorimo povoljnije uslove za život u povratničkim mestima. Svestan sam činjenice da to nije nimalo lak posao zato i tražim od vas da u tom poslu zajedno budemo jer smo svi mi na istom zadatku. Zadatak nam je da vi koji ste ovde na svom imanju tu i ostanete i da na taj način pošaljemo jasnu poruku za one koji žele da se vrate, to što pre i učine”, kazao je Rakić, i dodao da će se u narednom periodu raditi na realizaciji prioritetnih zahteva.

Nakon obilaska povratnika u selu Grebnik, ministar Rakić je zajedno sa zamenicom gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijanom Hodžić obišao bošnjačke porodice u opštini Istok, u selu Dobruša. Prilikom obilaska, obećao je rekonstrukciju pet kuća, “kako bi imali adekvatnije uslove za život”.

foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

”Uslovi u kojima danas živite su mi bili jasan pokazatelj da moramo da vam pomognemo. Ministarstvo za zajednice i povratak će vrlo brzo pokrenuti proceduru za rekonstrisanje vaših kuća. Moja obaveza je da pomažem svim zajednicama na Kosovu i kada imam mogućnost ja to vrlo rado i činim”, kazao je Rakić.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić se zahvalila Rakiću, što kako je navedeno, ima sluha kada je u pitanju pomoć bošnjačkoj zajednici i kazala da je ovo “veliki i dobar gest za njih”, jer porodice kojima će se rekonstruisati kuće žive u teškim uslovima i od sopstvenih sredstava to ne bi mogle da učine.

”Drago mi je što smo danas saopštili dobru vest ovim porodicama. Na ovaj način smo im pokazali da nisu sami i da ćemo uvek biti tu da im pomognemo. Velika zahvalnost ministru Rakiću na ovako plemenitom delu”, kazala je Hodžićeva.

Kako se navodi, povranici u Klini i bošnjačke porodice u Dobruši su izrazile zahvalnost na poseti i pomoći.

Milena Maksimović