Петковић уручио кључеве станарима нове зграде у Косовској Митровици

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић уручили су данас кључеве за 12 стамбених јединица у насељу „Бошњачка махала“ у северној Косовској Митровици.

Станови су изграђени средствима које је обезбедила Канцеларија за КиМ, а намењени су младим брачним паровима, интерно расељеним лицима и социјално-угроженим породицама, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Петковић је такође обишао стан породице Клајић, која данас слави славу Лазарева субота.

„За поклон, од државе Србије, добили су стан, као и осталих 11 породица, овде у овој згради. Прошле недеље поделили смо још 12 станова, после обиласка ове зграде, идемо да положимо камен темељац за још три зграде, а укупно, до краја године, изградићемо још 15 стамбених зграда, у укупном износу од 650 милиона динара“, рекао је Петковић.

Додао је да је политика државе Србије да „гради, ствара и чува мир“ и нагласио да су сваки нови кров, праг и дом, „темељи опстанка српског народа на Косову“.

„Ту смо да заједно градимо, пре свега будућност јер је будућност на овој прелепој дечици, јер то онда говори да смо своји на своме и да желимо да живимо у миру у будућности“, поручио је Петковић.

Породица Клајић ће ову славу памтити као најрадоснију.

„Пресрећни смо. Након десет година живота под киријом, ово нам много значи. Ово је најлепши поклон за славу“, кажу Клајићи.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић подсетио је да је у Косовској Митровици од Божића до сада подељено 98 стамбених јединица, „захваљујући држави Србији“.

„У континуитету настављамо са изградњом нових стамбених јединица. Подршка из Београда и подршка директора Петковића, јасан је показатељ да будућност наших малишана и боље прилике се стварају у Косовској Мировици“, рекао је Спирић и нагласио да локална самоуправа решава проблеме свих заједница.

Канцеларија за КиМ је у марту најавила да ће ове године бити изграђено 180 нових станова намењених интерно расељеним лицима, социјално угроженим категоријама и младим брачним паровима, закључује се у саопштењу.

Милена Максимовић