Петковић из Штрпца упутио поруку мира: Важно је да заједнички градимо

“Сваки објекат који се изгради јесте пут ка помирењу”, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић обилазећи са потпредседником Српске листе Далибором Јевтићем новоизграђени објекат вртића у Јажинцу, код Штрпца.

Петар Петковић је казао да је Србија данас у могућности да помаже Србима на Косову и Метохији, те да је ребалансом буџета остварено четири милијарде динара додатних прихода за КИМ, те да то нису само финансијска средства за једнократну помоћ, већ и инфраструктурне пројекте и капитална улагања.

“Желим да што пре, ја се надам за који месец, овде видим и нашу дечицу, да уживају у овом дивном објекту, и да сви заједно градимо будућност. Желим, а то стално наглашавам, да из Штрпце упутим још једном поруку мира, да је важно да заједнички градимо, стварамо, доприносимо бољој будућности, јер на тај начин можемо само да водимо рачуна о нашој деци, али и о нашим животима, да буде достојан 21. века, а комшијама Албанцима још једном поручујем да заједнички стварамо услове за помирење српског и албанског народа, а сваки објекат који се изгради јесте пут ка том помирењу”, рекао је Петковић.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић истакао је да је општина Штрпце добар пример мултиетничности и суживота, али и место са кога може да се пошаље порука мира.

“Ми као људи који смо овде остали и опстали у временима када то није било лако знамо какве су муке када нема мира. Зато чинимо све да обезбедимо мир, да поред тог мира обезбедимо људима који живе у нашој општини најбоље услове за живот”, казао је Јевтић.

Далибор Јевтић је нагласио да се отварањем вртића пружа и нова шанса за запослење младих људи у овој локалној самоуправи.

“Ми смо као општина већ покренули одређене иницијативе и пројекте, и желим да верујем да ће и Канцеларија за КиМ бити у прилици да нам изађе у сусрет. Надам се да ћемо заједнички у будућности наставити да решавамо све проблеме, а њих има пуно. Живот овде није лак, али је бољи у односу а неки претходни период, и ми верујемо да ће у наредном период бити све бољи”, додао је Јевтић.

Вртић у Јажинцу финансиран је средствима Владе Републике Србије, а директор Канцеларије је посетом општини Штрпце завршио дводневни боравак на Косову и Метохији.

Милена Максимовић