Kancelarija za KiM: Napadnut Srbin u Gojbulji

Гојбуља, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Гојбуља

U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn danas je bez ikakvog povoda napadnut meštanin Lazar Đorđević, „od strane Albanca iz porodice Ademi“

U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn danas je bez ikakvog povoda napadnut meštanin Lazar Đorđević, „od strane Albanca iz porodice Ademi“, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu. Veće posledice sprečili su meštani koji su pritrčali porodici Đorđević u pomoć i nekako uspeli da odbrane Lazara“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju ističu da je porodica Ademi u ovom kraju „dobro poznata po svom incidentnom ponašanju“, kao i da se meštani godinama na njih žale policiji, ali bezuspešno.

„Dve nedelje pre napada, porodica Đorđević prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća. Izostala je sankcija, ali je Ademi danas napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden. Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i KFOR“, dodaje se u saopštnjeu.

Iz Kancelarije za KiM ističu da je bez sumnje u pitanju etnički motivisan incident i očekuju da počinioc bude najstrože sankcionisan, a da se kako je navedeno, „prijave koje Kosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbiljnije shvate i pravovremeno procesuiraju“.

„Politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente“, zaljučuje se u saopštenju Kancelarije za KiM dostavljenom medijima.