Канцеларија за КиМ: Нападнут Србин у Гојбуљи

Гојбуља, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

У селу Гојбуља, у општини Вучитрн данас је без икаквог повода нападнут мештанин Лазар Ђорђевић, „од стране Албанца из породице Адеми“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

„Лазар је са супругом и двоје мале деце која још нису ни пошла у школу физички нападнут док је обрађивао породичну њиву. Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу истичу да је породица Адеми у овом крају „добро позната по свом инцидентном понашању“, као и да се мештани годинама на њих жале полицији, али безуспешно.

„Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа. Изостала је санкција, али је Адеми данас напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен. Поводом овог случаја формиран је предмет, а обавештен је и КФОР“, додаје се у саопштњеу.

Из Канцеларије за КиМ истичу да је без сумње у питању етнички мотивисан инцидент и очекују да починиоц буде најстроже санкционисан, а да се како је наведено, „пријаве које Kосовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају“.

„Политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте“, заључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ достављеном медијима.