Поповић са директорима здравствених институција, епидемиолошка ситуација повољнија

фото: Наша Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се данас са директорима и представницима здравствених институција са централног Косова. Тренутна епидемиолошка ситуација на састанку је оцењена као „нешто повољнија“, али је апеловано на грађане да наставе са поштовањем свих епидемиолошких мера, саопштено је на сајту Наша Грачаница.

Како је речено на састанку, одазив за имунизације је према извештајима добар, међутим лекари апелују на мештане да се у што већем броју вакцинишу „како би што пре смањили ширење инфекције.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је након састанка да је резултат повољније епидемиолошке ситуације поштовање мера, али такође и имунизација.

„Према информацијама којима располажемо до сада је вакцинисано око 4.000 становника централног Косова, а од тога 3.500 је већ ревакцинисано а имамо и даље доста становника који се пријављују за вакцинацију. Данас смо разговарали и о побољшању услова у свим здравственим установама на територији општине Грачаница. Следеће недеље уручићемо одређени број реагенаса Клиничко болничком центру. Констатовали смо да су све наше здравствене установе на висини задатка а ми смо као општина ту да изађемо у сусрет за све што је потребно и наставићемо са улагањима у циљу унапређења рада наших здравствених установа“, казао је Поповић.

На побољшање епидемиолошке ситуације утицала је имунизација становништва, тврди директор Клиничко болничког центра Приштина са седиштем у Грачаници др Братислав Лазић.

„Надамо се да ће одазив за имунизацију бити добар као и до сада и да ћемо у доброј мери успети да стабилизујемо и смиримо ситуацију везану за Ковид 19“, реко је Лазић.

Говорећи о почетку изградње нове болнице у Грачаници он је казао и да је у току припрема пројектне документације и да напретка има.

„Захваљујући нашим државним органима, председнику Вучићу и Влади Републике Србије и Канцеларији за Косово и Метохију та процедура је у току и интензивно се на томе ради. Сада се приступило пројектовању болнице и ми мислимо да ће се то брзо реализовати и да ћемо кренути у изградњу болнице како би наш здравствени систем још боље функционисао“, казао је Лазић.

Наша Грачаница, Милена Максимовић