Аљбин Курти са премијером Белгије Александером Де Кроом о дијалогу и пандемији COVID-19

Премијер Косова Аљбин Курти, је заједно са првим потпредседником Владе Бесником Бисљимијем, и министарком спољних послова и дијаспоре Доником Гервалом започео дводневну службену посету Бриселу. Данас се састао са премијером Белгије Александером Де Кроом.

Какао се наводи у саопштењу кабинета косовског премијера, Де Кро је поновио подршку Белгије циљевима Косова када је у питању побољшање живота грађана и приближавање Косова Европској унији, као и дијалогу уз посредовање ЕУ.

Премијер Курти се, како се наводи, захвалио премијеру Де Кроу на честитки поводом преузимања дужности и на “гостопримству, посвећености и подршци коју су он и белгијска држава пружили Косову на путу ка европским и трансатлантским интеграцијама”.

Такође, информисао је Де Кроа о посвећености косовске владе када су у питању приоритети за јачање владавине права, економски развој и управљање пандемијом COVID-19.

Курти и Де Кро су разговарали о могућностима и облицима повећања економске сарадње и трговинске размене између Белгије и Косова, са посебном пажњом на укључивање дијаспоре, “која је добро интегрисана и доприноси у Белгији”, закључује се у саопштењу.

Милена Максимовић