Канцеларија за КиМ: Приштина покушава да прикрије правог аутора „нон-пејпера“

Канцеларија за Косово и Метохију

Канцеларија за КиМ саопштила је да су настојања из Приштине да "нон-пејпер" о Косову и Метохији припишу званичном Београду

Канцеларија за КиМ саопштила је да су настојања из Приштине да „нон-пејпер“ о Косову и Метохији припишу званичном Београду „само перфидни покушај да се прикрије његов прави аутор“.

„Такав документ није се појавио ни у једном београдском медију, већ у приштинским медијима и то дан након што је обелодањено када ће бити настављени преговори“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Они поручују да би Приштини било боље да се добро припреми за дијалог, „a Аљбину Куртију да данашње разговоре у Бриселу води у духу нормализације односа са Београдом, него што енергију расипа на лажне вести“.

„Београд остаје при чврстој позицији да су преговори и дијалог једини пут ка проналажењу трајног и одрживог решења, а то се не може постићи никаквим тајним документима или нечијом листом жеља. Подједнако као што председника Александра Вучића нико притисцима и уценама не може натерати да призна такозвано Косово“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подсетимо, синоћ је председница Косова Вјоса Османи рекла да сви „нон-пејпери“ имају исти извор, те да је то Србија.