Ракић у Церници најавио изградњу нове школе и куће за породицу Менковић

Министар за заједницу и повратак у косовској влади Горан Ракић посетио је Србе који живе у Церници и са њима разговарао о помоћи

Министар за заједницу и повратак у косовској влади Горан Ракић посетио је Србе који живе у Церници и са њима разговарао о помоћи коју може Министарство за заједнице и повратак да им пружи.

Као најприоритетнији захтев мештани Цернице су изнели изградњу нове школске зграде за ОШ „Бранко Радичевић“, јер како су навели, ђаци и просветно особље уче и раде у веома лошим условима.

”Знам да је било процедуралних потешкоћа везаних за решавање проблема изградње нове школске зграде. Министарство за заједнице и повратак је обезбедило новчана средства за изградњу школе и учинићемо све да процедуралне проблеме отклонимо како би се што пре кренуло са изградњом нове школе. Ђаци и наставно особље нису заслужили да раде у оваквим условима и ја искрено верујем да ће почетак нове школске године дочекати у новој згради. Наша је обавеза да створимо једнако добре услове образовања свим ученицима, без обзира да ли они похађају школу у Церници, Северној Митровици, Грачаници, Штрпцу, Ораховцу. Свуда тамо где буде било и једног српског ђака, ми ћемо радити на томе да услови учења буду за све подједнако добри”, казао је Ракић.

Пре обиласка школе, Ракић је посетио породицу Менковић, којој су фебруара месеца протекле године општинске власти срушиле кућу, наводећи да је бесправно изграђена и обећао им изградњу нове куће близу објекта у коме данас живе.

”Упознат сам са вашим случајем, и мени је искрено жао због непријатности коју сте доживели. Дошао сам да вам саопштим радосну вест, а то је да ћете добити нову кућу. Ово је пре свега начин да обезбеђивањем адекватних услова за живот, обезбедимо опстанак што већег броја породица на овим просторима”, рекао је Ракић.

У Церници је такође на захтев мештана договорена реконструкција четири куће које су у лошем стању, а обећано је решавање проблема недостатка воде за три домаћинства.