Арно Гујон: Завршена изградња фарме за узгој крава музара у Грачаници

фото: Солидарност за Косово

<font size="2"><em>фото: Солидарност за Косово</em></font><hr />

Оснивач хуманитарне организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон саопштио је да је након вишемесечних радова на манастирском имању

Оснивач хуманитарне организације “Солидарност за Косово” Арно Гујон саопштио је да је након вишемесечних радова на манастирском имању изнад Грачанице, успешно завршена изградња фарме за узгој крава музара, која ће како је навео, помоћи Народној кухињи да и даље брине о оброцима за око 2.000 најугроженијих становника.

Како је навео Гујон, у модерно опремљеном објекату, површине 340 метара квадратних, финансираном средствима хуманитарне организације „Солидарност за Косово”, за почетак ће бити 35 крава, које су купљене уз помоћ других донатора.

“Овај објекат вредан 65.000 евра који се налази на економији манастира Грачаница, обишли су епископ рашко-призренски Теодосије, Светлана Стевић управница Народних кухиња, Милован и отац Срђан из наше хуманитарне канцеларије коју финансирамо у Грачаници”, написао је Гујон на Фејсбук профиле.

Гујон истиче да је ова фарма девети по реду пољопривредни инфраструктурни пројекат у претходних девет година који је ХО “Солидарност за Косово” у сарадњи са Епархијом рашко-призренском успешно реализовала и то “све у циљу обезбеђења самоодрживости Народних кухиња које свакодневно хране преко 2.000 најугроженијих становника овог краја”.

На целом пољопривредном комплексу у чијем саставу се налази новоизграђена фарма, запослено је десетак радника.

“Наша жеља је да оваквим и сличним пројектима отворимо нове могућности за породице на КиМ које желе да се издржавају од свог труда и рада”, навео је Гујон, који се и захвалио донаторима на подршци.

Милена Максимовић