Zvaničnici čestitali Vaskrs

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Povodom predstojećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i srpski politički predstavici uputili su čestitke vernicima.

Povodom predstojećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i srpski politički predstavici uputili su čestitke vernicima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u svoje ime, i ime Kancelarije uputio čestitke patrijarhu Porfiriju, episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

„Neka nas u tom duhu Vaskrs podstakne na činjenje dobrih dela i neka nam osvetli put međusobnog razumevanja i uvažavanja, što je preduslov za srećniju budućnost svakog pojedinca i naroda u celini. Posebno je važno da nam danas ove univerzalne vrednosti budu put i putokaz na Kosovu i Metohiji, koje jeste naše pamćenje, naše saborno odredište, gde čuvajući uzvišene domete ljudskog duha, mi čuvamo sebe i temeljimo našu budućnost“, navodi se u čestitki Petra Petkovića.

Čestitke je uputio i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić.

„U ime Ministarstva za ajednice i povratak i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Neka praznik pobede života nad smrću bude početak pobede svih nedaća sa kojima se suočavamo i početak vere u bolje sutra“, navodi Rakić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Popović je vernicima poželeo da praznične dane provedu u miru, dobrom zdravlju i raspoloženju, okruženi porodicom.

„U ime Opštine Gračanica i u svoje lično ime želim da čestitam svim meštanima opštine Gračanica najveći hrišćanski praznik, Vaskrs. Sa željom da vam praznik Hristovog vaskrsnuća protekne u miru, zdravlju, da ispuni vaše domove radošću. Vaskršnji praznici nose poruku obnove i nade i podsećaju nas na vrednosti međusobnog uvažavanja i poštovanja. Ovaj veliki praznik je simbol radosti i života, čuvajmo tradicionalne vrednosti i negujmo toleranciju i razumevanje“.

Gradonačelnik opštine Severne Mitrovice Milan Radojević čestitao je predstojeće vaskršnje praznike svim crkvenim velikodostojnicima i vernicima koji slave najveći hrišćanski praznik po Julijanskom kalendaru.

“Neka nam današnji praznik kao simbol pobede života nad smrću, novog početka i nade posluži da budemo složniji i plemenitiji jedini prema drugima. Iskreno Vam želim da praznične dane provedete sa svojim porodicama u zdravlju, sreći, miru i blagostanju uz beskrajnu nadu u bolju budućnost koju ćemo zajedno graditi“, navodi Radojević i zahvaljuje sugrađanima koji se i pored proslave pridržavaju neophodnih epidemioloških mera i vode računa o svom i zdravlju svojih najbližih.

Milena Maksimović