Званичници честитали Васкрс

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Поводом предстојећег хришћанског празника, Васкрса, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и српски политички представици упутили су честитке верницима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је у своје име, и име Канцеларије упутио честитке патријарху Порфирију, епископу рашко-призренском Теодосију, свештенству, монаштву и свим верницима православне вероисповести, посебно српском народу на Косову и Метохији.

„Нека нас у том духу Васкрс подстакне на чињење добрих дела и нека нам осветли пут међусобног разумевања и уважавања, што је предуслов за срећнију будућност сваког појединца и народа у целини. Посебно је важно да нам данас ове универзалне вредности буду пут и путоказ на Косову и Метохији, које јесте наше памћење, наше саборно одредиште, где чувајући узвишене домете људског духа, ми чувамо себе и темељимо нашу будућност“, наводи се у честитки Петра Петковића.

Честитке је упутио и министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић.

„У име Министарства за аједнице и повратак и у своје лично име, упућујем вам најискреније честитке поводом највећег хришћанског празника Васкрса. Нека празник победе живота над смрћу буде почетак победе свих недаћа са којима се суочавамо и почетак вере у боље сутра“, наводи Ракић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић честитао је свештенству и монаштву и свим православним верницима највећи хришћански празник Васкрс. Поповић је верницима пожелео да празничне дане проведу у миру, добром здрављу и расположењу, окружени породицом.

„У име Општине Грачаница и у своје лично име желим да честитам свим мештанима општине Грачаница највећи хришћански празник, Васкрс. Са жељом да вам празник Христовог васкрснућа протекне у миру, здрављу, да испуни ваше домове радошћу. Васкршњи празници носе поруку обнове и наде и подсећају нас на вредности међусобног уважавања и поштовања. Овај велики празник је симбол радости и живота, чувајмо традиционалне вредности и негујмо толеранцију и разумевање“.

Градоначелник општине Северне Митровице Милан Радојевић честитао је предстојеће васкршње празнике свим црквеним великодостојницима и верницима који славе највећи хришћански празник по Јулијанском календару.

“Нека нам данашњи празник као симбол победе живота над смрћу, новог почетка и наде послужи да будемо сложнији и племенитији једини према другима. Искрено Вам желим да празничне дане проведете са својим породицама у здрављу, срећи, миру и благостању уз бескрајну наду у бољу будућност коју ћемо заједно градити“, наводи Радојевић и захваљује суграђанима који се и поред прославе придржавају неопходних епидемиолошких мера и воде рачуна о свом и здрављу својих најближих.

Милена Максимовић