Asocijacija gradonačelnika Kosova: Uskoro se ukida zabrana kretanja, a produžava rad ugostiteljskih objekata

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Gradonačelnici Kosova su održali koordinacioni sastanak sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom na kome je bilo reči o procesu vakcinacije i novim merama. Na sastanku je rečeno da će zabrana kretanja od 22:00 do 5:00 sati uskoro biti ukinuta. Takođe, uskoro se može očekivati produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Nakon razgovora, gradonačelnici su obavešteni da su, prema epidemiološkoj analizi prošlog meseca, rezultati obećavajući, ali da poštovanje mera nema alternativu “uprkos smanjenju broja slučajeva zaraženih”.

“U toku ove nedelje proceniće se situacija i očekuje se ukidanje policijskog časa, a od sredine juna mere koje se odnose na ugostiteljske objekte biće ublažene. Očekuje se da će prostorije moći da rade do 23:00 časa”, saopšteno je na Fejsbuk stranici Asocijacije gradonačelnika Kosova.

Ministar zdravlja Arben Vitia je na sastanku istakao da je vakcinacija i dalje glavna tema, te da očekuje da će u petak stići još 100.000 vakcina protiv COVIDA-19, kada će započeti i proces masovne vakcinacije na Kosovu.

Milena Maksimović