KM: Rakić i Radojević potpisali memorandum o opremanju teretane u Sportskoj hali

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić i gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević danas su poptisali memorandum o opremanju teretane u Sportskoj hali, u Severnoj Mitrovici. Investiciju je Rakić najavio aprila meseca, saopšteno je iz MZZP-a.

Nakon potpisivanja memoranduma ”Sportska oprema za teretanu nove Sportske hale u Severnoj Mitrovici”, Rakić je rekao da se pokazatelj o značaju ovog projekta ogleda u tome da na teritoriji ove lokalne samouprave postoji više od 30 registrovanih sportskih klubova, i da njihovi članovi do sada nisu imali potpune uslove za trening u sklopu hale.

”Na ovaj način želimo da pokažemo da mislimo na našu omladinu i na sve one koji žele da se bave sportom. kao i sve druge, početak realizacije i ovog projekta želim da svrstam u veoma značajne, upravo zato što stvaramo uslove ljudima koji se profesionalno i rekreativno bave sportom da to čine u sklopu jednog objekta. Prostorija namenjena za teretanu u Sportskoj hali u Severnoj Mitrovici će nakon današnjeg potpisivanja memoranduma vrlo brzo biti opremljena savremenim spravama i potpuno funkcionalna, što znači da se ono što sam obećao i realizuje”, kazao je Rakić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, ističe da svaka investicija za ovu lokalnu samoupravu i njene građane mnogo znači.

”Dva značajna projekta za Severnu Mitrovicu. Uređenje fasade na zgradama u ”berilju” i ulaganje u opremanje Sportske hale su najava za još novih investicija kojima želimo da naš grad bude lepši i uređeniji. Ponosan sam kao gradonačelnik Severne Mitrovice na sve pozitivno što radimo zajedno sa ministrom Rakićem”, kazao je Radojević.

Današnjem potpisivanju memoranduma prisustvovala je i zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, koja je tom prilikom kazala, da je važno da se realizacija svih ovih projekata inicirala direktnim zahtevima građana opštine Severna Mitrovica, koji su uz svoje zahteve opštini Severna Mitrovica dostavili i peticiju sa potpisima građana, što kako je navedeno, znači da “realizacija ovih projekata predstavlja ispunjenje volje građana”.

Milena Maksimović