Delegacija poslanika Skupštine Srbije u poseti opštini Gračanica

фото: Општина Грачаница

Delegacija Skupštine Srbije u kojoj se nalaze poslanica Ivana Popović i poslanik Lav Pajkić boravi danas u opštini Gračanica. Njih je primio predsednik Srđan Popović sa kojim su obišli školu u Preocu kao i Omladinski centar u Gračanici.

Narodna poslanica Ivana Popović i poslanik Lav Pajkić najpre su dočekani u kabinetu predsednika Popovića sa kojim su nakon toga posetili istureno odeljenje osnovne škole „Miladin Mitić“ u Preocu, gde su simbolično povodom Dana zaštite životne sredine u dvorištu škole zasadili drveće.

Nakon obilaska škole Popović je sa gostima iz Beograda posetio nedavno izgrađeni Omladinski centar u Gračanici, gde ih je dočekao predstavnik ovog centra Dušan Borisavljević. On je narodne poslanike upoznao sa značajem ovog centra kao i sa izazovima sa kojima su se suočavali u prethodnom periodu.

„Misija Omladinskog centra jeste da bude mesto okupljanja kreativnih mladih ljudi kao i omladinskih nevladinih organizacija kojima je osnovni zadatak poboljšanja uslova omladine na teritoriji opštine Gračanica. Zahvalni smo opštini Gračanica na podršci i vama na poseti i nastavićemo da radimo još uspešnije“, kazao je Borisavljević.

Narodna poslanica Ivana Popović zahvalila je predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću na gostoprimstvu kao i na svemu što se čini za decu i omladinu u opštini Gračanica.

„Veoma mi je drago da se ulaže u omladinu da oni imaju centar okupljanja kao što su časovi gitare, korišćenje 3D projektora. Srećna sam što smo danas imali priliku da razgovaramo sa omladinom, da čujemo njihove probleme da čujemo i ono u čemu su napredovali. Ponosna sam što je Srđan okupio ovako divnu ekipu i što smo danas imali prilike da se družimo sa njima“, rekla je Popović.

Narodni poslanik Lav Pajkić, koji je prvi put na Kosovu, naglasio je da je današnjom posetom pokazano da su država Srbija i predsednik Vučić stalno na terenu i uz svoj narod.

„Tu smo da saslušamo sve eventualne probleme i velika mi je čast biti sa vama u istoj prostoriji. Bitno je da češće posećujemo Gračanicu i naše opštine ovde da napravimo zajedničku koheziju i nastavimo našu borbu za bolji život svih a posebno mladih ljudi“, rekao je Pajkić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je istakao je da opština Gračanica ulaže velike napore u poboljšanje uslova života omladine i dece i da je Omladinski centar samo deo tog napora.

„Veoma je bitno istaći da naša država na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem brine o našem narodu i da je vaša poseta ovde dokaz da naš narod nije zaboravljen. Danas smo mladim poslanicima pokazali deo naše svakodnevnice, koliko radimo i koliko se borimo. Poseta poslanice Ivane Popović pokazuje da onaj ko jednom dođe na Kosovo da se ovde uvek vraća“, rekao je Popović i gostima poželeo ugodan boravak.

Izvor: Naša Gračanica