Kraj školske godine, sutra počinje mala matura

Основна школа "Краљ Милутин" Грачаница, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.

Za male maturante sutra počinje mala matura i trajaće tri dana. Prvi dan (23. jun) rezervisan je za test iz srpskog jezika koji počinje u devet i završava se u 11 sati, drugog dana đaci će rešavati test iz matematike, dok će u petak polagati kombinovani test (istorija, geografija, biologija, hemija, fizika).

Za posebno nadarenu decu prijemni ispit u specijalizovane gimnazije, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja organizovani su od 7. maja do 16. maja.

Ova školska godina protekla je u znaku epidemije virusa korona. Nastavu u školi svaki dan tokom cele godine imali su samo učenici nižih razreda – od prvog do četvrtog. Viši razredi osnovne škole i učenici u srednjim školama išli su po kombinovanom modelu – dan u školi, dan kod kuće, odnosno nedelju dana u školi, nedelju dana kod kuće.

Izvor: Euronews