Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća Staniše Stanojevića u Babinom Mostu

Tokom jučerašnjeg dana opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most, u opštini Obilić, koje je kako navode iz Kancelarije za KiM, “poznato po najučestalijim napadima na Srbe”.

U ovoj kući živi šestočlana porodica, domaćin Staniša sa suprugom, ćerkom, dva sina i snajom.

“Oni su radili u polju kada se pljačka dogodila, a po povratku zatekli su premetačinu u kući i uočili da je ukradena određena količina novca”, navode iz Kancelarije za KiM.

Ističu da su Stanojevići o incidentu obavestili kosovsku policiju, ali da “ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju”.

“Najnoviji incident uneo je dodatni nemir u porodicu Stanojevića, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno par dana pred obeležavanje Vidovdana”, dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da je ovo 66. incident od početka ove godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, “a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole…”.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestiće o ovom incidentu međunarodne predstavnike i zahteva od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog, ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

“Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović