SL: EU da zauzme jasan stav u pogledu implementacije sporazuma iz Brisela, posebno ZSO

Delegacija Srpske liste u kojoj su bili predsednik Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić sastali su se danas u Prištini sa stalnom izvestiteljkom Evropskog parlamenta za Kosovo Violom Fon Kramon. Tom prilikom, Rakić je istakao da je od izuzetnog značaja da Evropska unija zauzme jasan stav u pogledu implementacije sporazuma iz Brisela, posebno po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić takođe je naveo da je svako odlaganje “na uštrb kredibiliteta Evropske unije koja je garant Briselskog sporazuma”.

Kako je saopštila Srpska lista, na sastanku je zahtevano od poslanice Evropskog parlamenta da “svoj ugled i uticaj iskoriste i podignu glas protiv kontinuiranih napada na Srbe, njihovu imovinu ali i na ugrožavanje objekata Srpske Pravoslavne Crkve”.

“Ćutanje poslanika Evropskog parlamenta je apsolutno neprihvatljivo, posebno jer ova retorika i ponašanje remeti krhki mir i odnose među zajednicama, čime se ugrožavaju svi ostali društveni procesi”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Milena Maksimović