Predstava „Sedmi dan“ u ponedeljek pred publikom u Gračanici

фото: Дом културе “Грачаница”

Predstava „Sedmi dan“, po istoimenom romanu Gorana Vračara, a u režiji Aleksandra Lazića rađena je u saradnji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Udruženja „Putujući glumac“ iz Beograda. Izvođenje predstave zakazano je za ponedeljak u 20:00 časova.

“Pozorišna predstava „Sedmi dan“ govori o raspadu porodice u jednom i stvaranje sveta u drugom delu, povlačeći paralelu između ovozemaljskog i božanskog, prikazjući slabost malog, običnog čoveka i snagu božanske promisli i delovanja. Kroz knjigu postanka, publika se upoznaje sa nastankom zemaljskih čuda i rađanja sveta dok, sa druge strane, oni koji su stvoreni na taj način, u rušilačkom pohodu, uništavaju sve oko sebe i na kraju sebe same”, saopšteno je iz Doma kulture “Gračanica”.

Dodaje se da je predstava prvi projekat na kojem su ravnopravno sarađivali umetnici iz Srbije i Republike Srpske. Ugovor o saradnji baziran je na osnovu paralelnih, specijalnih veza, potpisan je pod pokroviteljstvom Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Značajnu ulogu u predstavi„Sedmi dan“ igra glumac Predrag Vasić koji je u seriji „Montevideo“ tumačio lik dečaka Stanoja.

Milena Maksimović