Petković: Aljbin Kurti gaji snažnu opsesiju prema svemu srpskom

Аљбин Курти, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

“Jasno je da Aljbin Kurti gaji snažnu opsesiju prema svemu srpskom, našim crkvama i manastirima, našim nacionalnim praznicima i istoriji, do opsesije severom Kosova i Metohije i jezerom Gazivode”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, povodom izjave kosovskog premijera da će posetiti Sever Kosova.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ističe da je takav odnos i razumljiv, jer kada nemaš svoje, svojataš tuđe.

“Zato i pokušava da javnosti baci prašinu u oči kako su Gazivode vlasništvo takozvanog „Kosova“, a da na sever može kad mu se prohte”, rekao je Petković.

Petković je naglasio da je razumeo Kurtijevu poruku da je „spreman na sve“, samo ga moli da se ne igra pitanjem bezbednosti srpskog naroda na KiM, a i neka se seti šta narod misli o njemu, kada je početkom godine pokušao da prošeta ovim delom pokrajine.

“Ne može se politika graditi na mržnji i animozitetu prema svemu srpskom. Zato je Kurtiju bolje da se, umesto za sever pokrajine, sprema za Brisel, gde ga očekuju teški razgovori o svim otvorenim pitanjima, umesto što energiju troši na jalove pretnje”, dodao je Petković.

Petković je zaključio i da će prištinski premijer pred evropskim posrednicima morati da odgovori i zašto jedinoj povratnici u Đakovici Dragici Gašić nije omogućen dostojan život, zbog čega joj prete klanjem i kamenicama.

Ana Marković