Vujičić: Crna Gora ponudila jemstvo od 15 000 evra za Rista Jovanovića

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Nakon današnje izjave advokatice Rista Jovanovića, Jovane Filipović, da joj je ambasador Crne Gore na Kosovu odobrio da kosovskom tužilaštvu predloži jemstvo od 15 000 evra i meru kućnog pritvora ili javljanja u policijsku stanicu, stavljena je tačka na neosnovane i zlonamerne kritike prema crnogorskoj vlasti kada je ovaj slučaj u pitanju, saopštio je predsednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić.

“Ovim činom Crna Gora je dokazala da nije pustila niz vodu svog državljanina Jovanovića koji je nevin lišen slobode od kosovske policije tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu”, naveo je Vujičić.

Iz Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova se apeluje na političke činioce u Crnoj Gori da prestanu sa negativnim i neprimerenim izjavama koje najviše štete nanose upravo Jovanoviću, ali i zajednicama koje stalno žive i rade na Kosovu.

“Svako ko iz Crne Gore želi da bude istinski patriota, neka se za Rista i nas koji živimo ovđe, bore iz Prištine, u tom slučaju dobro ste nam došli, u suprotnom ako nam ne možete pomoći, nemojte nam ni odmagati”, zaključio je Vujičić .

Ana Marković