Opština Gračanica: Počinje realizacija programa „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“

фото: Општина Грачаница

Na inicijativu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića danas je i zvanično započela realizacija projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“. Memorandum o saradnji danas su potpisali direktor opštinskog Odeljenja za ekonomski razvoj Nebojša Milovanović i direktorica Agencije za regionalni razvoj Mrika Maculja.

“U cilju unapređivanja položaja žena i njihovog socio -ekonomskog položaja predsednik opštine Gračanice Srđan Popović nedavno je sa Regionalnim razvojnim centrom i Agencijom za polnu ravnopravnost dogovorio realizaciju programa koji će ženama iz ruralnih područja omogućiti da putem razvoja poljoprivrede pokrenu sopstveni posao”, navodi se na sajtu Opštine Gračanica.

Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“ danas su potpisali direktor opštinskog odeljenja za ekonomski razvoj Nebojša Milovanović i direktorica Agencije za regionalni razvoj Mrika Maculja.

U saopštenju se ističe da će projektom biti obuhvaćeno najmanje 8 žena sa teritorije opštine Gračanica koje do sada baveći se poljoprivredom nisu mogle da započnu sopstveni posao. U sklopu programa njima će biti omogućena obuka kao i prisup subvencijama putem Direkcije za poljoprivedu.

Projektom je predviđena donacija ženama putem dodele opreme u vrednosti od 1.000 do 1.500 evra a ukupna vrednost projekta je 15.500 evra koje zajednički finansiraju opština Gračanica i RRC kao drugi zastupnik memoranduma.

Predsednik opštine Gračanica Srđan popović kazao je da opština Gračanica ostaje posvećena unapređenju položaja žena i da je ovo samo jedan od primera kojim to ispunjava.

Izvor: Naša Gračanica