Albanci pretukli Ranka Bacovića u Klini; Petković pozvao međunarodnu zajednicu da Srbima osigura bezbednost

село Долац, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Nepoznate osobe napale su juče šezdesetsedmogodišnjeg Ranka Bacića iz sela Dolac u opštini Klina i naneli mu telesne povrede. Bacića su Albanci presreli na putu od njive prema kući i pretukli ga. Bacić se nalazi na bolničkom lečenju u Peći i njegovo stanje je stabilno.

Kako saznajemo, Bacića je povređenog na putu uočio jedan stariji Albanac koji je javio njegovim komšijama Srbima, te da mu je prvo pružena pomoć u Domu zdravlja u Klini, odakle je kasnije prebačen u bolnicu u Peći..

“Ranka Bacića napala su trojica Albanaca i udarala ga rukama po licu i telu. On ima više povreda na licu i telu u vidu modrcica, a čak su mu i pocepali garderobu”, potvrdio je za naš portal Boža Šarković predstavnik Srba iz Kline, koji je danas obišao povređenog Bacića u bolnici u Peći.

Šarković je takođe dodao da je prvobitno rečeno da će Bacić iz bolnice u Peći biti prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, ali da će sudija Osnovnog suda u Peći odluku o tome doneti danas.

Ranko Bacić je došao na porodično imanje u Dolac da izvadi lična dokumenta, a inače je odatle izbegao i sada živi u Velikoj Plani. U Dolcu danas živi oko deset Srba povratnika.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su sve učestaliji napadi na Srbe dokaz da u Prištini ne postoji volja da se na Kosovo i Metohiju vrate raseljeni Srbi.

“Ranka je napala grupa Albanaca, koji su mu naneli telesne povrede. Slučajevi Dragice Gašić i Ranka Bacića, koji je stradao samo zato što je Srbin, pokazuju da ne postoji politička volja u Prištini da se Srbi vrate i žive na svojim imanjima, u svojim kućama koje su većim delom uzurpirane”, rekao je Petković danas u Klini, koji se inače nalazi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

Petković je podsetio da su od početka godine zabeležena 73 incidenta na Kosovu i Metohiji i apelovao na međunarodnu zajednicu i sve one koji su dužni da osiguraju bezbednost Srbima da se pozabave svojim poslom i pojačaju policijske patrole u srpskim sredinama na Kosovu, kako bi se sprečili dalji incidenti.

Ana Marković