Opština Gračanica: Zbog visokih temperature problem sa vodosnabdevanjem

Izrazito visoke temperature kojima smo poslednjih dana izloženi dostižu i do 39 stepeni, usled čega dolazi do veće potrošnje vode. Zbog toga su delovi naselja Badovca, Sušice i Gračanice bez vode po par sati u toku dana, saopšteno je iz opštine Gračanica.

“Opština Gračanica u saradnji sa Regionalnom kompanijom vodovoda u Prištini intenzivno radi na otklanjanju problema, gde je pomenuta kompanija donela odluku o restrikciji vode. Odluka se sprovodi već par dana unazad i restrikcije vode su u periodu od 8 do 16 časova za naselja Laplje Selo i Preoce kako bi meštani Badovca, Sušice i Gračanice bili snabdeveni vodom u jednom delu dana”, navodi se u saopštenju.

Regionalna kompanija vodovoda iz Prištine je i u prethodnom periodu vršila dodatne restrikcije gde je dolazio do problema vodosnabdevanja u svim mestima.

Mole se građani da imaju razumevanja za trenutnu situaciju sa vodosnabdevanjem, napominju iz opštine Gračanica.

“Svakodnevno smo na terenu gde proveravamo situaciju sa vodosnabdevanjem, radimo sve što je u našoj moći, i vršimo konsultacije sa predstavnicima komapnije koja nije opštinska već regionalna, vodovod je pod ingerencijom Regionalne vodovodne komapnije, a ne pod ingerencijom Opštine”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Naša Gračanica