Petković obišao pretučenog Ranka Bacića: Hitno da prestanu napadi na Srbe

фото: Владимир Жарковић, Канцеларије за КиМ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas u Velikoj Plani Ranka Bacića koji je 12. jula mučki pretučen u selu Dolac kod Kline i preneo mu podršku države Srbije, ali i poruku “da pod hitno moraju da prestanu napadi na Srbe”, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Bacića je grupa Albanaca napala dok se vraćao s porodičnog imanja i nanela mu teške telesne povrede, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ranko je nekoliko dana proveo u bolnici u Peći gde je dobio otpusnu listu i recepte za lekove na albanskom. To je još jedan pokazatelj pune diskriminacije prištinskih vlasti prema Srbima na Kosovu i Metojiji. Mi smo organizovali da Ranka pregledaju naši lekari, jer je reč o ozbiljnim povredama i čoveku koji ima dva polomljena rebra i on će biti smešten u bolnicu u Smederevu. Ja ne znam šta je u dušama tih albanskih terorista koji su prišli i jednom ovakvom čoveku, koji je došao da obiđe svoje imanje, da ga prebiju i da na kraju završi u bolnici. Šta im smeta Ranko? Možda zato što je Srbin i zato što neće da proda svoju imovinu, onako kako bi oni to želeli? Nego želi da obilazi svoju imovinu i da se vrati u svoju Klinu. Ali, kako da se vrate i on i drugi interno raseljeni kada vide šta se dešava i sa Dragicom Gašić i sa Rankom?”, upitao je Petković.

On je Ranku preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i istakao da će njegov i slučaj bezbednosti Srba biti tema i dijaloga u Briselu.

“Ovo šta se Ranku dogodilo, neka je na sramotu svih onih u Prištini koji svakog dana napadaju Srbe. On je slika da li je u pravu, a naravno da nije, Aljbin Kurti koji kaže da nema međuetničkih sukoba na prostoru Kosova i Metohije. Kako nema? Šta je sa Nikolom Perićem, šta sa Dragicom Gašić, šta sa Rankom? To mora da prestane. I pitanje Ranka i drugih incidenata će predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti u okviru dijaloga koji imamo u ponedeljak u Briselu”, poručio je Petković.

Ranko će nakon hospotslizacije moći da nastavi oporavak u hotelu „Fontana“, u Vrnjačkoj Banji.

On je zahvalio državi Srbiji, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Vučiću na pomoći i podršci i poželeo mu da nastavi da se bori za sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

Milena Maksimović