Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM u poseti Štrpcu

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastukturne projekte, Jelena Stojković, u pratnji predstavnika privremenog organa opštine Štrpce, obišla je nekoliko lokacija u mestima Vrbeštica i Štrpce gde su planirani infrastrukturni projekti koji su od velikog značaja za stanovnike ovih mesta.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, prilikom posete, Jelena Stojković je izjavila da je izuzetno važno da se sagleda situacija na terenu “kako bi se direktno upoznali s problemima s kojima se meštani suočavaju i proverilo koji se projekti mogu realizovati, a koji bi doprineli razvoju opštine”.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Republika Srbija pomažu i opštini Štrpce i svim ostalim opštinama na Kosovu i Metohiji planski, mi pravimo planove na godišnjem nivou i zato smo danas ovde da razmotrimo projekte i da vidimo na koji način možemo još da pomognemo ovoj opštini“, rekla je Stojkovićeva.

Ona je dodala da će svi projekti biti razmotreni, a zatim će uslediti realizacija svih onih koji su naznačeni kao prioritetni.

Kako se dodaje u saopštenju, predstavnici privremenog organa opštine Štrpce su izrazili zahvalnost Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Vladi Srbije na svim ulaganjima koja su do sada realizovana u ovoj opštini.

„Ova poseta nam jako znači zato što je država Srbija i Kancelarija za KIM pokazala da je sa svojim narodom, oni su danas tu da obiđu sve projekte koje su bitni za stanovnike opštine Štrpce i nadamo se realizaciji onih najvažnijih projekata za ovu godinu“, izjavio je Živče Šarkočević.

Jedna od poslednjih investicija Kancelarije za Kosovo i Metohiji u opštini Štrpce je izgradnja i opremanje vrtića u selu Jažince, koji je u aprilu ove godine posetio direktor Kancelarije za KIM, Petar Petković.

Milena Maksimović