Nikolić: Incidenti koji se dešavaju prete da ugroze mir i stabilnost

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić najoštrije je osudio skrnavljenje hrama Sv. apostola Petra i Pavla u selu Brod, ispisivanje grafita u hramu. “Razočaran sam činjenicom da se ovakvi incidenti sa veoma lošom porukom i dalje dešavaju i prete da ugroze mir i stabilnost a prave ih oni koji ne žele napredak i miran život“, naveo je Nikolić.

„Crkve, manastiri, svi verski objekti su svetinje kojima se ponosimo i kao takve ne smeju biti ni na koji način meta onih koji ispisivanjem grafita šalju poruke netolerancije prema jednom narodu i upravo zato najoštrije osuđujem jučerašnji incident. Ovakvi napadi čine ogromnu štetu svima koji se zalažu za multietništvo, toleranciju i zajednički život. Razočaran sam činjenicom da se ovakvi incidenti sa veoma lošom porukom i dalje dešavaju i prete da ugroze mir i stabilnost, a prave ih oni koji ne žele napredak i miran život“, navodi Nikolić u saopštenju.

Nikolić je poručio da se mora stati na put “svima koji ne misle da je suživot među narodima različitih vera moguć i pozvao nadležne organe da počinioci ovog sramnog dela budu što pre pronađeni i procesuirani”.

Milena Maksimović