Bira se „Najlepše dvorište opštine Gračanica“

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Turistička organizacija Gračanice u saradnji sa JKP „Ekologija“ organiizuje izbor „Najlepše dvorište opštine Gračanice“, navodi se na sajtu Naša Gračanica.

Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti putem telefona 038/748-267, na mejl togracanica@gmail.com ili direktno u prostorijama TO Gračanice, koje se nalaze u ulici Cara Lazara (Tržni centar – III sprat), svakog dana od 9 do 16 časova.

Potrebno je da svi zainteresovani građani dostave ime i prezime, adresu i mesto, kao i kontakt telefon. Konkurs za najlepše dvorište opštine Gračanica je otvoren do 10.09.2021. godine.

Organizatori će kontaktirati sve prijavljene i najaviti dolazak i fotografisanje dvorišta, nakon čega će zajednička komisija TO Gračanice i JKP „Ekologija“ u saradnji sa inženjerom hortikulture/poljoprivrede odlučiti konačnog pobednika.

“Vlasnici najlepšeg dvorišta ili balkona po proceni komisije će biti nagrađeni u vidu vaučera koji će moći da iskoriste za kupovinu opreme za hortikulturu ili sadnica za potrebe održavanja i ulepšavanje dvorišta, a svi vlasnici dvorišta koji se prijave na takmičenje, kao nagradu dobiće sadnice Paulovnije, kao i uređenje javnih površina ispred svog dvorišta”, navodi se na sajtu Naša Gračanica.

Dodaje se da je cilj ove aktivnosti podizanje svesti lokalnog stanovništva o značaju održavanja životne sredine, kao i razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da unaprede svoje neposredno okruženje.

Izvor: Naša Gračanica