Program stažiranja u institucijama na centralnom i lokalnom nivou

Зграда Владе Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Kancelarija premijera Kosova i Kancelarija za pitanja zajednica, u saradnji sa norveškom ambasadom, objavljuje konkurs za “Program stažiranja u javnim institucijama na centralnom i lokalnom nivou”, za studente završne godine osnovnih i master studija i diplomce osnovnih i master studija iz redova nevećinskih zajednica, sa ciljem da pomogne profersionalni razvoj tih zajednica na Kosovu.

“Profesionalni razvoj predstavlja ozbiljnu investiciju i zato je ova oblast definisana kao jasan cilj koji se odnosi na relevantni strateški prioritet Kancelarije za pitanje zajednice. Ovim programom pripadnicima nevećinskih zajednica će se omogućiti da steknu profesionalno radno iskustvo u cilju olakšanja pronalaženja održivog posla u budućnosti. Takođe, KPZ želi da utiče na povećanje zastupljenosti nevećinskih zajednica u javnim institucijama”, navodi se u saopšteju Kancelarije premijera i Kancelarije za pitanje zajednica Kosova.

Iz ovih institucija naglašavaju da će im, ukoliko ne budu u mogućnosti da studente smeste u blizini opštine iz koje dolaze, u tom slučaju biti ponuđene institucije na centralnom nivou.

Aplikacije možete preuzeti na sajtu Kancelarije premijera Kosova ili Kancelarije za pitanje zajednica. Konkurs važi do 10.08.2021. godine.

Po završetku programa stažiranja, svi stažisti koji su uspešno završili program će dobiti sertifikat.

Milena Maksimović