U porodilištu u Pasjanu od početka godine rođeno 99 beba

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

U toku jučerašnjeg dana, u porodilištu u Pasjanu rođeno je osam beba, što je pravi rekord, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Na svet je došlo pet devojčica i tri dečaka. Od početka godine u ovom porodilištu je rođeno 99 beba, što je za 14 više u odnosu na isti period 2020. godine.

“U toku jučerašnjeg dana, u porodilištu u Pasjanu rođeno je osam beba što je pravi record. Na svet je došlo pet devojčica i tri dečaka, a sve prinove i njihove majke se osećaju odlično. Tim lekara predvodio je ginekolog dr Ratko Perinić sa koleginicom dr Marinom Jovanović, tri bebe su na svet došle carskim rezom, a pet njih prirodnim putem”, saopštio je Petković putem Fejsbuka.

Takođe, dodao je da će Kosovo i Metohiju sve prinove nagraditi sa dodatnih 10.000 dinara “kao vid podrške prvim danima i pronatalitetnoj politici”.

“Od početka godine u ovom porodilištu rođeno je 99 beba, dok je prošle godine za isti period na svet došlo 85 beba što govori da imamo pravi bejbi bum i 14 mališana više u našem Kosovskom Pomoravlju”, navodi Petković.

Renovirano porodilište u Pasjanu otvoreno je 2015. godine zahvaljujući staranju predsednika Aleksandra Vučića, podseća Petković, i dodaje da se od tada “svake godine tu rađa sve više beba”.

Milena Maksimović