Požari na Kosovu; U Mališevu jedna osoba poginula

Илустрација фото: pixabay/LoggaWiggler

Kosovska policija saopštila je da je jedna osoba pogunula u požaru koji je zahvatio Novo Selo kod Mališeva. Pored ove opštine, požar je izbio i u opština Kosovo Polje, Vitina, Dečani, Klina, Istok i Peć. Iz policije apeluju na građane da da ne pale vatru kako bi se sprečili požari kojima su ovih dana zahvaćena mnoga mesta na Kosovu.

U svakodnevnom policijskom izveštaju koji se dostavlja medijima saopšteno je da u Novom Selu kod Mališeva život izgubio muškarac, nakon što je štalu u njegovom dvorištu zahvatio požar. Telo je poslato na obdukciju.

Policija je takođe saopštila da je u njivama u selu Slatina kod Kosova Polja izbio požar. Vatrogasci su izašli na lice mesta i uspeli da ugase vatru. Kako se ističe, jedna osoba je ispitana za izazivanje požara, ali je po odluci tužioca oslobođena.

I u opštini Vitina je izgorelo oko 7 hektara njiva, saopšteno je u redovnom policijskom izveštaju. Vatrogasci su ugasili vatru, a povređenih nije bilo.

Prema navodima iz policije požari su locirani takođe i u opština Dečani, Istok, Peć i Klina. U planinama Dečana požar je zahvatio površinu preko 30 ari, dok je u Istoku i Peći požar zahvatio šume. U Klini je požar zahvatio kuću. Iz policije dodaju da osim materijalne štete, povređenih nije bilo, a uzrok požara još uvek nije poznat.

Ana Marković