KPS: Napadači na mladića u severnom delu Mitrovice priznali krivicu

Косовска полиција, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Trojica privedenih zbog napada na mladića M. D. (2001), srpske nacionalnosti, koji se dogodio 17. avgusta u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Mitrovice, u potpunosti su priznali izvršenje krivičnog dela, saopšteno je iz Kosovske policije, a prenosi radio Kontakt Plus.

Kako se navodi u saopštenju portparola Kosovske policije za region Sever, Branislava Radovića, policija je priveli šest lica, od kojih tri u svojstvu osumnjičenih, a tri u svojstvu svedoka.

Među osumnjičenima su kosovski Albanci A. A. (2000) i A. I. (2000), a u sklopu ove akcije, policija je prethodno privela i E. A. (1984), koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora.

“Nakon prikupljenih dokaza, a u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela i opisali način izvršenja”, naveo je Radović.

O svemu je obavešten nadležni tužilac, koji je dvojici privedenih napadača odredio meru zadržavanja do 48 sati, dok je E. A. odmah sproveden na izdržavanje kazne zatvora, stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izrazili su zabrinutost, zbog, kako su naveli, činjenice da je jedan od napadača zaposlen u Kosovskim bezbednosnim snagama.

Izvor: Radio Kontakt Plus