Kancelarija za KiM: Obijena kuća penzionera Nebojše Grkovića u Orahovcu

Ораховац, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Porodična kuća penzionera Nebojše Grkovića iz Orahovca obijena je tokom jučerašnjeg dana, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije navode da je do napada došlo dok se Nebojša sa suprugom nalazio na lekarskim pregledima i vakcinaciji van Orahovca, a po povratku je zatekao ispreturanu kuću i razbacane stvari.

“Njegova kuća nalazi se tik uz albanski deo Orahovca i Grkovići, kao i njihove komšije, više puta do sada su bili meta raznih provokacija, a sada i konkretnog incidenta. Ovo je drugi napad u Orahovcu za svega dva dana, što može da ukazuje da je po sredi organizovana akcija zastrašivanja srpskog življa u ovoj sredini”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Napominju da se ovaj incident ne sme posmatrati izolovano, “već u kontekstu pritisaka na preostale Srbe u Orahovcu da ovde nisu dobrodošli i da im se ugrožava egzistencija”.

“S obzirom da na putu koji vodi ka kući Grkovića postoje sigurnosne kamere, očekujemo da počinioci u najkraćem vremenu budu otkriveni i privedeni pravdi”, zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović