MINISTAR RAKIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU KUĆE PORODICI KRSTIĆ IZ GORNJE GUŠTERICE U OPŠTINI GRAČANICA

фото: Министарство за заједнице и повратак

Porodica Krstić iz Gornje Gušterice u opštini Gračanica, koja živi u veoma teškim uslovima, za mesec i po do dva meseca će moći da se useli u svoj novi dom, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak, uz fotografije polaganja kamena temeljca novog porodičnog doma Krstića, koji će biti površine 55 kvadratna metra.

Krstići su, kako se kaže u saopštenju, sumnjali da će ikada moći da im se ostvari san da žive u novom domu, ali da je danas to sasvim drugačije:

”Ne postoje reči zahvalnosti koje bi danas izrekli. Ovo za nas znači bukvalno sve. Novi život, bolje sutra i ostvarenje svih snova”, prenose iz MZP.

Nakon polaganja kamena temeljca ministar Rakić je istakao da na Kosovu mora biti sve manje porodica koje žive u uslovima u kojima živi porodica Krstić i obećao da će kada god postoji mogućnost da Ministarstvo za zajednice i povratak pomogne slučajeve slične ovom, ta pomoć biti i realizovana.
”Žao mi je što mnogo ranije nismo mogli da rešimo problem ove porodice, ali mislim da i sada nije kasno. Mislim da Krstići apsolutno zaslužuju novu kuću i današnje polaganje kamena temeljca treba da znači novi početak u njihovim životima. Znam da postoji još ovakvih porodica kojima je pomoć potrebna i ja bih bio najsrećniji kada bismo svima njima odmah mogli da rešimo stambeno pitanje i obezbedimo bolje uslove za život”, rekao je Rakić, prenosi Informativna služba Ministarstva za zajednice i povratak.
Polaganju kamena temeljca za izgradnju kuće Krstićima u Gornjoj Gušterici prisustvovao je aktuelni gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, kao i poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Ljubinko Karadžić.

A.Ć.