Rakić nakon sastanka sa Vučićem: Svi Srbi na Kosovu bez stalnog primanja biće finansijski podržani

фото: instagram.com/buducnostsrbijeav

„Kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Srpska lista, dobili su punu podršku predsednika Aleksandra Vučića“, poručio je predsednik ove stranke Goran Rakić, nakon sastanka sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, prenosi Kossev.

Rakić je kazao da su danas zatražili od Vučića ekonomsku podršku za Srbe na Kosovu, kao i da će o tome da se odlučuje na sledećem sastanku.

„Danas smo zatražili od predsednika i ekonomska sredstva, a u narednih desetak dana imaćemo još jedan sastanak sa Vučićem, gde će ekonomski svaki Srbin biti finansijski podržan“.

Rakić je objasnio da se ne radi o jednokratnoj pomoći već će, kako je rekao, svaki Srbin koji živi na Kosovu, a koji je bez stalnog primanja, biti podržan.

Teme današnjeg sastanka, kako je rekao, pored ekonomske situacije, bile su i političko-bezbednosna situacija, kao i dijalog koji se vodi u Briselu.

Kada je u pitanju dijalog, odnosno nalaženje kompromisnog rešenja sa Prištinom, Rakić ocenjuje, da je pitanje koliko je druga strana iskrena. Međutim, kazao je da je dobio garancije Vučića da će nastaviti da se bori za dijalog, jer „kada nema dijaloga, na terenu su problemi“.

„Pitanje je koliko je druga strana iskrena u svemu tome, ali dobili smo čvrste garancije i uveravanja predsednika Vučića da će nastaviti da se bori za narod na Kosovu i Metohiji i da će dalje da se bori za dijalog, jer kada dijaloga nema na terenu su problemi, napada se srpska imovina, napadaju se crkve, a fizički se napadaju Srbi jer su samo Srbi“, poručio je on.

Podsetimo, danas su se u Beogradu sa predsednikom Srbije sastali članovi predsedništva Srpske liste, kao i kandidati za gradonačelnike za predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

A.Ć.
Izvor: Kossev