KP: Kontejneri na Jarinju se postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza

ФОТО: КоССев

Nedaleko od prelaza Jarinje, pripadnici Kosovske policije još od sinoć postavljaju kontejnere. Radovi su i danas u toku, uverili su se novinari KoSSev portala na licu mesta. Kako je potvrđeno za Kossev, kontejneri se postavljaju „s ciljem poboljšanja uslova rada policijskih službenika za nadzor granice“.

Izvor: Kossev

U blizini prelaza Jarinje još od sinoć pristižu teretna vozila koja prenose kontejnere i opremu u pratnji policije i postavljaju se na mestu gde je prethodno bio prelaz, a koji je ranijih godina u dva navrata bio paljen.

Kod novopostavljenih kontejnera, ovog popodneva nalazi se veći broj policijskih patrola, sedam automobila i jedan kombi.

Kako je potvrđeno u međuvremenu iz Kosovske policije za KoSSev, kontejneri se postavljaju s ciljem poboljšanja infrastrukture, tj. uslova za rad policijskih službenika.

„S obzirom na činjenicu da je policijska stanica za nadzor granice imala samo jednu kancelariju u stanici policije Leposavić, preduzimaju se kontinuirane mere s ciljem poboljšanja infrastrukture uopšte, radi poboljšanja uslova za rad policijskih službenika za nadzor granice, kako bi svoje dužnosti i odgovornosti izvršavali što efikasnije“, rečeno je u odgovoru.