Episkop Teodosije služio opelo arhimandritu Romilu

Опело архимандриту Ромилу Фото: Радио Слово љубве

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služio je danas opelo novoprestavljenom arhimandritu Romilu (Jeliću), igumanu manastira Duboki Potok u Ibarskom Kolašinu na Kosovu i Metohiji, uz sasluženje dvadeset sveštenoslužitelja iz ove eparhije, kao i iz Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhija – niške, sremske, dabrobosanske, žičke… Molitveno je prisustvovalo mnogobrojno monaštvo i sveštenstvo više eparhija, prenosi Radio Slovo ljubve.

Dvadeset sveštenoslužitelja među njima igumani Manastira: Arhangeli otac Mihajlo, Devinih voda o. Fotije, manastira Banjske o. Danilo, Feneka otac Makarije,Sočanice o. Damjan, Ribnika Prokopije, Crne reke o. Andrej, Sv. Jovana kod Pirota otac Mardarije, Sopoćana o. Teoktist i jeromonasi otac Nikolaj iz Preobraženja ovčarsko-kablarskog, Serafim iz Manastira Draževine dabrobosanske.

Pojale su monahinje iz manastira Brnjak sa igumanijom Stefanidom. Pored njih su bile i igumanija Sretenja ovčarsko-kablarskog, Nina, sa sestrama, i igumanija Anastasija Devička sa sestrom Jefimijom.

Manastirski hram u Dubokom Potoku posvećen je Vavedenju Presvete Bogorodice i u njemu su mošti Svetih Vrača i Svetog Nikite.

Izvor: Radio Slovo ljubve