Počelo izdavanje probnih tablica u Peći, u Centru za registraciju u Lapljem Selu još uvek ne

Iako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova juče saopštilo da će od danas biti moguće probne RKS table preuzeti u svim Centrima za registraciju, to nije slučaj. U Lapljem Selu veliki broj građana došao je po probne table, međutim, tablica ima, ali ne i uputstva za izdavanje. S druge strane, gotovo svi stanovnici iz Goraždevca, Osojana i ostalih srpskih povratničkih sela u regionu Peći koji su imali registarske oznake gradova centralne Srbije zamenili su tablice svojih automobila sa probnim RKS tablicama, javlja Radio Goraždevac.

Građani su ispred Centra za registraciju u Lapljem Selu proveli danas više sati, međutim, nisu uspeli da preuzmu tablice.

“Čekam tri sata. Međutim, čujem da čekaju neki zvaničan mejl i uputstvo kako će se probne tablice izdavati. Nije prijatno provesti nekoliko sati ispred Centra za registraciju, imam troje dece kod kuće”, rekla je za Gračanica onlajn Danijela Lakić iz Preoca.

Izdavanje ovih tablica u centrima za registraciju vozila u Peći je počelo u popodnevnim časovima, javlja Radio Goraždevac.

U ponedeljak je većina tamošnjih građana probne tablice preuzela na prelazu Kula. Veće gužve u ovim centrima nema, a probne tablice osim pripadnika srpske uzimaju i pripadnici bošnjačke i albanske zajednice, koji u svom vlasništvu imaju vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Probnim tablicama su morala da budu opremljena i sanitetska vozila Doma zdravlja u Goraždevcu.

U Peći do sada nije zabeležen nijedan slučaj skidanja tablica sa srpskim registarskim oznakama.

Izvor: Radio Goraždevac

Milena Maksimović