Petković: Aljbin Kurti se neuračunljivim potezima otvoreno zalaže za destabilizaciju prilika na KiM

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

“Jedina osoba koja se otvoreno zalaže za destabilizaciju prilika na Kosovu i Metohiji jeste kosovski premijer Aljbin Kurti, koji svojim neuračunljivim potezima hoće da sruši teško stečeni mir i stabilnost u regionu”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se pita kako to Aljbin Kurti planira da pregovara, dok na goloruki narod na severu pokrajine ide dugim cevima, oklopnim vozilima, snajperima i suzavcem?

Iz Kancelarije poručuju da je zvanični Beograd uvek isticao da je spreman na razgovor i dijalog, ali o kom dijalogu je reč dok Priština na srpski narod drži uperene snajpere i duge cevi i dok mu se brutalno brani sloboda kretanja?

“Kompromis može da se postiže u razgovoru, ali ne i sa nasilničkom i agresorskom politikom Prištine, to neka svima bude jasno”, navedeno je u saopštenju.

Dalje se ističe da jedini koji ima ogoljeni interes da izazove inicdente na severu Kosova i Metohije jeste Kurti koji je za šaku glasova spreman na sve.

“Prvo je pokušao da odloži izbore pozivajući se na pandemiju koronavirusa. Kada mu to nije pošlo za rukom, pribegao je ovim ekstremnim potezima kojima pokušava da vodi kampanju za lokalne izbore. Ali, prevario se Kurti, jer preko puta sebe nema lojalne Srbe kojima može da diriguje i koji će biti statisti u njegovoj predizbornoj kampanji, već narod koji je danonoćno spreman da mirnim sredstvima brani svoje pravo na normalan život, svoj ostanak i opstanak na ovim prostorima”, piše u saopštenju.

U saopštenju Kancelarije za KiM se zaključuje da protest i odgovor srpskog naroda na prelazima Jarinje i Brnjak nisu nikakva jednostrana akcija, već reakcija našeg naroda na protivpravne akcije Prištine koja 3077 dana otvoreno krši Briselski sporazum i sada hoće da zaustavi život na severu pokrajine. Mi na to nikada nećemo pristati.

Ana Marković