Kurti o dogovoru u Briselu: Utvrđen reciprocitet; Počinje era kada Srbija uči šta je uzajamnost

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je današnjim dogovorom u Briselu utvrđen reciprocitet na srpske registarske oznake. On je na Fejsbuku napisao da će “državni simobl kosovskih registarskih oznaka u Srbiji biti pokriven, kao i obrnuto da će i srpski državni simbol biti pokriven na Kosovu”. 

“Specijalne jedinice kosovske policije su od 20. septembra na Jarinju i Brnjaku kako bi zaštili naše granične prelaze i policiju od blokade puteva. Pošto se blokade uklanjaju, naše specijalne jedinice ne moraju više biti na prelazima, ali će ostati u pripravnosti da intervenišu ukoliko bude istih ili sličnih prekršaja”, napisao je Kurti.

On je dodao i da će se na Kosovu primenjivati reciprocitet na registarske tablice, ali da će KFOR biti prisutan na severu naredne dve nedelje, kako bi se uverio da je sve bezbedno.

“Predsednik Srbije je prošle nedelje postavio četiri uslova za sastanak naših predstavnika u Briselu i naravno da se nisu ni sreli kada su juče razgovori održani. Sada počinje era kada Srbija uči šta je uzajamnost”, zaključio je Kurti.

Ana Marković