Petković: Danas počinje epoha ispunjavanja postignutih sporazuma u Briselu

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Danas počinje epoha ispunjavanja do sada postignutih sporazuma u Briselu i to je realnost koju Aljbin Kuri što pre treba da prihvati, reagovao je na Tviteru direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, povodom Fejsbuk objave kosovskog premijera da “danas počinje era kada Srbija uči šta je uzajamnost”.

Petković navodi da počevši od sporazuma o tablicama, do onog koji se tiče Zajednice srpskih opština i da će to biti tema prvog narednog sastanka u Briselu.

“Posle dva dana teških pregovora, postigli smo sporazum kojim smo zadovoljni! Zaštitili smo vozila sa oznakama srpskih gradova na Kosovu i Metohiji, više neće biti skidanja srpskih tablica niti agresivnog nametanja tablica sa statusnim oznakama od strane Prištine”, naveo je Petković.

On je dodao da je srpska delegacija, zajedno sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, odbranila slobodu kretanja i sačuvala mir.

“Hvala srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koji je pokazao odlučnost i istrajnost kada je bilo najvažnije”, zaključio je Petković.

Ana Marković