Ansambl “Venac” pokrenuo TV internet kanal “Tv net Venac”

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: хуманитарни Светосавски концерт

Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama “Venac” iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici pokrenuo je internet TV kanal pod nazivom “Tv net Venac” na srpskom i engleskom jeziku, u okviru svog Centra za digitalizaciju, saopšteno je iz ovog ansambla.

Kako se navodi, pokretanjem ovog kanala, Venac nastavlja da unapređuje svoj rad, pa je procesom digitalizacije uslove rada obogatio dodatnom video, foto, elektronskom, računarskom i softverskom opremom.

“Ansambl “Venac” je prva ustanova kulture koja je započela proces digitalizacije na Kosovu i Metohiji, a sada i prva ustanova koja je formirala internet televiziju za prezentovanje svog rada široj javnosti, a sve u cilju zaštite bogatog nematerijalnog kulturnog nasleđa”, navedeno je u saopoštenju.

U saopštenju se dodaje da će publika na “Tv net Venac” moći da prati sve koncertne, ali i sve ostale aktivnosti.

„TV net VENAC“ je urađen na inicijativu direktorice ovog ansambla Snežane Jovanović, a uz podršku medijskih saradnika i po uzoru na ruske i britanske televizije, navodi se.

Iz ovog ansambla ističu da je “Venac” proces digitalizacije započeo 31.12.2020. godine, a ukupna vrednost opremanja vredi dva miliona dinara, koje je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.