U bazi Kfora pronađeni posmrtni ostaci

КФОР

U bazi Kfora, u prištinskom naselju Dragodan, tokom iskopavanja terena za izgradnju nove zgrade, pronađeni su posmrtni ostaci, potvrdio je za medije koji izveštavaju na albanskom jeziku portparol Kfora Antonio Minutela. Posmrtni ostaci ne pripadaju poslednjem sukobu na Kosovu, potvrdio je za portal Kallxo Kuštrim Gara iz vladine Komisije za nestala lica.

„Tokom radova na iskopavanju za izgradnju nove zgrade, pronađeni su ljudski ostaci. U ovom trenutku nisu poznati nikakvi drugi detalji“, rekao je Antonio Minutela, prenela je prištinska Koha.

Posmrtni ostaci pronađeni u bazi Kfor-a u prištinskom naselju Dragodan ne pripadaju poslednjem ratu na Kosovu, rekao je za Kallzo.com Kuštrim Gara, iz vladine Komisije za nestala lica.

Gara je rekao da je, nakon saopštenja Sektora policije za istraživanje ratnih zločina, preglede kostiju obavio Institut za sudsku medicinu.

„Potvrđeno je da su kosti starije i da u ovom slučaju ne mogu pripadati žrtvama prošlog rata. Shodno tome, slučaj je van mandata Vladine komisije za nestala lica“, rekao je Gara.

Prema njegovim rečima, slučaj su prioritetno tretirali Komisija, Institut za sudsku medicinu i Kosovska policija.

Izvor: Koha, Kallzo.com
Milena Maksimović