Rakić sa novim komandantom KFOR-a o poslednjim incidentima na severu, povratnicima i ZSO

Ференц Кајари и Горан Ракић Фото: МЗЗП

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se sa novoimenovanim komandantom KFOR-a na Kosovu Ferencom Kajarijem sa kojim je razgovarao o bezbednosnj situaciji, poslednjoj intervenciji pripadnika Specijalnih jedinica Policije Kosova na severu, strahu povratnika od incidenata kada su u pitanju sredine u kojima žive i neophodnosti formiranja Zajednice srpskih opština.

Rakić se na početku sastanka zahvalio komandantu Ferencu Kajariju na principijelnom stavu KFOR-a i istakao da “KFOR po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN mora ostati jedini garant stabilnosti i bezbednosti na Kosovu”.

„Obezbeđivanje sigurnosti i bezbednosti mora biti primarna stvar i na tome trebamo svi raditi. Jedino tako možemo postići dugoročni mir i stabilnost”, kazao je Rakić.

Rakić je tokom sastanka general-majoru Kajariju preneo da je formiranje zajednice Srpskih opština osnovni mehanizam za bolji život Srba na Kosovu i da se upravo zbog toga insistira na što skorijem formiranju ZSO.

Milena Maksimović