Literarni konkurs „Moji snovi i nadanja“ za decu iz kosovskometohijskih škola

ФОТО: Достиник, Фејсбук страница

Dobrotvorno društvo „Dostinik“ iz Niša raspisalo je literarni konkurs „Dostinikov dukat“ za učenike osnovnih škola sa teritorije Kosova i Metohije, javlja Kossev. Pozivaju se svi učesnici da do 31. decembra pošalju svoje radove na temu „Moji snovi i nadanja“.

Učesnicima konkursa ostavljena je sloboda da izaberu književnu formu kroz koju će odgovoriti na to šta su njihovi snovi i nade. To može da bude kroz poeziju, prozu, esej ili neku drugu formu.

Pravo učešća imaju svi učenici iz kosovskometohijskih škola od 1. do 8. razreda, a radovi će biti nagrađeni u dve kategorije: od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.

Pobednik ili pobednica osvojiće tablet računar, a drugo i treće mesto dobijaju knjigu na dar.

Učesnici Konkursa svoje radove mogu da šalju poštom na adresu:

Dobrotvorno društvo „Dostinik”, (na koverat napisati: „za literarni konkurs”), Moravska 11, Čokot 18250 Novo Selo, Niš ili – na elektronsku adresu: dostiniknis@gmail.com

Uz autorski rad propratna konkursna dokumentacija treba da sadrži i popunjene podatke u obrascu „PRIJAVA“ o autoru rada i školi koju pohađa.

Konkurs je otvoren od 1. novembra do 31. decembra 2021. godine.

Inače, prispele radove ocenjivaće žiri koji će činiti kombinovani tim nastavnika srpskog jezika i književnosti i niških pesnika za decu, a organizator će obavestiti nagrađene učesnike telefonom ili imejlom o načinu dostavljanja nagrade.

Rezultati Konkursa će zvanično biti objavljeni trideset dana od dana isteka roka konkursa.

Dodatne informacije

Svaki učesnik konkursa mora da bude autor rada koji prijavljuje na konkurs. Mogu se poslati radovi koji ranije nisu publikovani u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku.

Učesnici Konkursa podnošenjem konkursne dokumentacije daju saglasnost da organizatori Konkursa zadržavaju konkursne radove, i mogu da ih koriste u daljim aktivnostima (publikovanje, emitovanje, putujuće izložbe, radionice i dr.)

Sve informacije u vezi sa literarnim konkursom možete dobiti na telefon

069/3217517 ili imejlom dostiniknis@gmail.com

Izvor: Kossev