Festival “Carski glasovi” sutra u Gračanici

Фестивал "Царски гласови"

“II Festival izvornih pesama u čast Jordana Nikolića i Mare Đorđević “Carski glasovi“ održaće se sutra u Velikoj Sali Doma kulture “Gračanica” sa početkom u 19 časova”, saopšteno je iz Doma kulture. Gosti festivala su Zorana Pavić, Raša Pavlović, Ranko Šemić,  Danijel Đoković i KUD „Slavuj“ iz Novog Badovca. Cena karte je 250 dinara.

“Mladi vokalni solisti KiM koji čuvaju i neguju tradiciju izvorne pesme na festivalu će se predstaviti u izvođenju pesama kako Jordana Nikolića i Mare Đorđević koji su čitav život bili odani kosovskometohijskom melosu, tako i novokomponovanih dela koja nastaju u duhu izvornih pesama ovog prostora”, navedeno je u objavi Doma kulture na Fejsbuku.

“Carske glasove” organizuju Udruženje estradnih umetnika i izvođača Kosova i Metohije, KUD „Etno izvori“ i Dom kulture „Gračanica“, a festival su pomogli Udruženje poslovnih žena „Avenija“ i Turistička organizacija Gračanice.

Festival se organizuje uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera. Posetioci  moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, negativan antigen brzi test ne stariji od 48 sati ili dokaz da je osoba prebolela Kovid 19. Za decu do 16 godina ova pravila ne važe, poručili su iz Doma kulture “Gračanica”.

Ana Marković