Тениски рекет на првом месту

Млада тенисерка Марија Ђорђевић из Грачанице, недавно се вратила из Београда, где је на позив Новака Ђоковића, била гост Дејвис куп репрезентације Србије и добила дозволу да тренира на Новаковој академији за тенис. Иако је најбоља тенисерка на Косову одлучила је да не игра за косовску репрезентацију, наставиће и даље да тренира и припрема се за турнире и на Косову и у Србији.

Марија је освојила је бројне турнире, о чему сведоче пехари, медаље и признања. Међутим, ови успеси су за већину медија били незанимљиви све док председник косовског тениског савеза, Шкељзен Доми, није на свом твитер налогу објавио како ће српска тенисерка из Грачанице, заиграти за тениску репрезентацију Косова у ФЕД Купу. Тада су вест муњевито пренели сви медији. Иако то није потврдила, Марија се нашла на удару јавности и дневне политике.

„Заиста сам јако тешко поднела све то, разне коментаре и разне небулозе од стране мојих суграђана, али пријатељи и моја породица су заиста знали да ја нећу играти за репрезентацију Косова“, каже Марија.

Друштвене мреже су се усијале, иако је Марија већ одлучила да не игра за косовски тим.

“Пресудно је то што сам ја Српкиња и не бих волела да сутра неко прстом упре у мене и каже да сам ја прва спортискиња која је заиграла за репрезентацију Косова. Све то свалило на мене И ово више није питање спорта већ политике“, испричала је Марија.

Овој девојци предстоји чланство у Тениском савезу Србије, како би могла да игра туринире. На позив Новака Ђоковића, она је била специјални гост Дејвис куп репрезентације Србије на мечу против Казахстана. Добила је дозволу да на Новаковој академији за тенис тренира кад год буде у Београду. Свесна је да је изабрала скуп спорт и да њени родитељи нису у прилици да је новчано подрже, али од тениског терена не одустаје.

Пут до успеха није лак и потребно је пуно одрицања. Биће за Марију још пехара, то је сигурно. Али, такође је сигруно да би они који се баве политиком требало да се запитају, да ли су учинили довољно како би им припало место на фотографији крај спортисте који је освојио неки значајан турнир.

И. М.