Božidar Ivančević iz Stokholma isplatio dug za struju školi „Kralj Milutin“

Основна школа „Краљ Милутин“ у Грачаници

Основна школа „Краљ Милутин“ у Грачаници

Direktor Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je za portal Gračanica Online da je Božidar Ivančević (24) iz Švedske uplatio više od 2.000. evra ovoj školi, kako bi se izmirila dugovanja za struju Kosovskoj elektro- energetskoj kompaniji (KEDS).

Božidar Ivančević
Božidar Ivančević

Milkić je rekao da je danas podigao novac, uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.
Pročitavši vest o školi u Gračanici, Božidar Ivančević, koji živi i radi u Stokholmu, obratio se redakciji lista „24 sata“, sa željom da pomogne.
„Kontakt je uspostavljen, istog dana je na žiro-račun škole uplaćeno 2.035 evra“, kaže direktor škole, Vladimir Milkić i dodaje: „Bio sam zatečen ovom informacijom. Nemam dovoljno reči kojima bih u ime kolektiva i sve dece izrazio zahvalnost ovom mladom i humanom čoveku“.

Vladimir Milkić
Vladimir Milkić

Škola u Gračanici je danas takođe obaveštena da je iz Javnog preduzeća EPS, Termoelektrane Kosovo – Obilić, uplaćeno 50 hiljada dinara, na ime izmirenje duga za struju.
„S obzirom se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne Banke Srbije biti uplaćena direktno na račun KEDS-a, rekao je Milkić.
Školi „Kralj Milutin“ u Gračanici, pre 20 dana isključena je struja zbog neizmirenih računa. Nastava se ovde odvija u tri smene, a pored osnovne, u zgradi su smeštene još i srednja medicinska i građevinsko saobraćajna škola.
„Nastava ni u jednoj školi, ni jednog trenutka nije prekidana, niti su časovi bili skraćeni, a struju smo obezbeđivali pomoću agregata“, kaže direktor škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić.
Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića iz Stokholma podmireni su računi za tri meseca. Dugovanja za struju su nastala jer školi od novembra meseca nisu uplaćivani materijalni troškovi kojima su ranije izmirivani računi za komunalije, rekao je Milkić. Direktor škole u Gračanici napominje da će škola u narednom periodu lako da izmiri i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.
I. M.