fbpx

Đurđevak obustavio rad, u toku sanacija poplavljenih prostorija vrtića

Predškolska ustanova Đurđevak u Gračanici, privremeno je obustavila rad zbog otpadne vode koja je prodrla u niži deo objekta i poplavila trpezariju, dnevni boravak i sobe za odmor dece.

„Prvi put u ponedeljak, a zatim i u četvrtak, došlo je do izlivanja kanalizacije i atmosferske vode koja je pepolavila niže delove objekta“, izjavila je za portal Gračanicaonline direktorka PU „Đurđevak“, Verica Arsić. Ona je dodala da voda, na sreću, nije stigla do kuhinje u kojoj se pripemaju obroci za decu.

Kako nam je rečeno, uprava Đurđevka je o ovome obavestila Kancelariju za KIM, nakon čega su obezbeđena sredstva za radove na sanaciji objekta.

„U toku su radovi na zameni poda u prostorijama koje su bile pod vodom i muljem, a zatim će uslediti dezinfekcija i krečenje“, kaže Arsićeva.

Iz uprave ove predškolske ustanove ističu da se za desetak dana, a možda i pre, očekuje završetak svih radova na sanaciji , posle čega će se nastaviti sa normalin radom, o čemu će roditelji blagovremeno biti obavešteni.

Direktorka Đurđevka, Verica Arsić, ističe da je u isturenim odeljenjima ove ustanove, u Čaglavici i Preocu, obezbeđen celodnevni boravak za svu decu iz Gračanice, koju roditelji nemaju kome da ostave na čuvanje, dok se radovi na reonoviranju poplavljenih prostorija ne privedu kraju.

I.M

 

Predškolska ustanova ĐurđevakPredškolska ustanova Đurđevak u GračaniciPredškolska ustanova ĐurđevakPredškolska ustanova ĐurđevakPredškolska ustanova Đurđevak

%d bloggers like this: