Zavod za javno zdravlje: Ne koristite vodu iz bunara

Завод за јавно здравље

Завод за јавно здравље

Zbog obilnih padavina i poplava u pojedinim mestima, voda iz bunara nije za piće niti za tehničku upotrebu, upozoravaju iz Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice.

Ekipa Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice obišla je danas Gračanicu kako bi se upoznala sa epidemiološkom situacijom u opštini Gračanica. Oni su u zgradi opštine Gračanica razgovarali sa zamenikom predsednika opštine Ljubinkom Karadžićem, direktorom adiministracije Sašom Sekulićem i direktorom Regionalne bolnice dr Nebojšom Milovanovićem.

„Građanima je savetovano da se zbog obilnih padavina voda iz bunara ne koristi za piće niti u tehničke svrhe“.

Predstavnici opštine Gračanica gostima iz Kosovske Mitrovice su preneli da na našoj teritoriji za sada većih problema prouzrokovanih padavinama nema.

 „Opština Gračanica je nakon prošlogodišnjih poplava preuzela preventivne mere, čistila i proširavala reke, kanale i propuste“, kazao je direktor administracije Saša Sekulić.

On je kazao da je voda ušla u obdanište „Đurđevak“ u Gračanici i par domaćinstava u Lepini, Gušterici i Ugljaru i da su ekipe opštine Gračanica na terenu i prate situaciju.
Doktor Milovanović je za sajt opštine Gračanica kazao da će se saradnja sa Zavodom za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice nastaviti i da će njihove ekipe nakon povlačenja vode obaviti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, kako obdaništa, tako i domaćinstava i zemljišta.

Komletan tekst preuzet sa sajt Opštine Gračanica, nelektorisan