fbpx

Osnovci iz Gračanice gosti Dečijeg festivala u Nišu

Na „ Festivalu dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“ koji se 21. i 22. marta održava u Nišu, učestvovaće i učenici iz naše opštine.

Direktorka Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica, Gordana Toskić, kaže da će petnaestoro dece, po troje iz svake škole, uzrasta od petog do osmog razreda, učestvovati na ovom festivalu. Prevoz je obezbedila Opština Gračanica, a deca će, kako je potvrdila Toskićeva, biti smeštena kod porodica svojih vršnjaka.

„Ovo je odlična prilika za našu decu da sklope nova prijateljstva, ali i da se tokom dva dana upoznaju sa znamenitostima Niša kroz festivalski program“, rekla je Toskićeva.

U dva festivalska dana, predviđene su radionice sa decom, ali i druženja sa piscima Boškom Lomovićem, Slobodanom Stanišićem i Gradimirom Stojkovićem.

„Festival dečijeg stvatralaštva i stvaralaštva za decu“ tradicionalno, po osmi put, okuplja darovite učenike i stvaraoce za decu na Svetski dan dan poezije i početak proleća. Organizator je gradska optšina Medijana koja je i uputila poziv za učešće deci iz Gračanice.

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: