Đurić: Srbi na KiM, svoji na svome

Marko Đurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, obišao je danas sela Gornja i Donja Gušterica i Dobrotin, u opštini Lipljan. Đurić je tamošnjim žiteljima poručio da će država Srbija uvek biti uz kosmetske Srbe i pozvao ih da 24.aprila izađu na parlamentarne izbore Republike Srbije.

Osvrnuvši se na protivljenje kosovske opozicije formiranju Zajednice srpskih opština i osnivanju nove opštine sa srpskom većinom od sela Plemetina i Prilužje, Đurić je rekao da to samo obavezuje srpsku političku elitu da se još više bori za kolektivna i lična prava Srba na ovim prostorima, kao i za njihov ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima

„Želja da nekome umanjite ili ukinete prava, ne čini mi se racionalnim. Opet želim da ponovim, Srbi na Kosovu i Metohiji nisu raja i neće biti raja, to su slobodni ljudi koji su svoji na svome”, zaključio je Đurić.

U današnjoj poseti selima lipljanske opštine, bili su i zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović, ministri u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić, gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić i predsednim privremenog organa opštine Lipljan, Srđan Petković.

A.Ć.